Monika Palánová

Proč je tento kurz unikátní?

Co je součástí kurzu?


obr1

30H ANGLIČTINY S DĚTMI

V kurzu jsou připravené aktivity a veškeré materiály pro jejich realizaci na dobu 22 týdnů. Kurz je koncipován tak, že začíná v září a končí v lednu. Každý týden tak s dětmi můžete absolvovat až 1.5h programu v angličtině.

obr2

100+ ANGLICKÝCH SLOV NA OBRÁZKOVÝCH KARTÁCH

Slovní zásoba pokrývá 17 témat, které jsou dětem blízká. Je vyobrazená na obrázkových kartách, které jsou kvalitně vytištěny na tvrdém papíru a zalaminované. Karty jsou tak připravené k použití nejen v rámci týdenních lekcí, ale i na hry a aktivity po skončení kurzu nebo jeho zopakování. 

 

obr3

18 TÝDENNÍCH LEKCÍ

A 4 OPAKOVACÍ LEKCE

Všechny lekce jsou metodologicky promyšleny tak, aby kromě angličtiny rozvíjely co nejvíce inteligencí dítěte zároveň. Aktivity v rámci lekcí jsou popsány tak, abyste je mohly lehce zorganizovat, ale zároveň jste nebyli zahlceni nepotřebnými informacemi.

OBR4

RUČNĚ ŠITÁ POSTAVIČKA BILLYHO

Billy se stává členem vaší rodiny a mluví na děti pouze anglicky. Děti se na angličtinu s Billym těší a jsou motivované ji používat. Billyho můžete využít nejen v rámci kurzu, ale kdykoliv budete chtít na děti mluvit anglicky.

obr5

TVOŘIVÁ AKTIVITA NA KAŽDÝ TÝDEN

Kurz zahrnuje 22 tvořivých aktivit s instrukcemi a všemi materiály, které k tvoření potřebujete. (Vyjímkou jsou některé běžně dostupné pomůcky, které máte s největší pravděpodobností již doma.) Jejich seznam naleznete zde: 

obr6

QR KÓD NA PÍSNIČKU NEBO BÁSNIČKU KAŽDÝ TÝDEN

Součástí každé týdenní lekce je přímý odkaz na video a audio verzi anglické písničky nebo básničky k tématu. Často jsou doprovázeny pohybem nebo jinou aktivitou. Všechny písničky a básničky jsou také připraveny jako obrázek na dřívku, které můžete dát Billymu kdykoli do kapsičky a motivovat děti ke zpívání.

obr7

MOTIVAČNÍ MAPA A LOĎ

V průběhu kurzu doprovázíte Billyho na jeho plavbě. Jeho cesta je vyobrazená na zarámované mapě, kterou si můžete vyvěsit na zeď. Být v angličtině vytrvalí tak nebude žádný problém. Zároveň si každý týden mohou děti dolepit kousek Billyho lodě.

obr9

TIPY NA ANGLICKÉ KNIHY

U každé lekce je uvedeno 5 tipů na anglické knihy k danému tématu pro děti, které s angličtinou začínají.

obr8

DALŠÍ POMŮCKY K AKTIVITÁM

Součástí kurzu jsou i další pomůcky, které využijete při aktivitách. Např. látkové slepičky, plácačky na mouchy nebo papírové kostky. 

fb icon

UZAVŘENÁ FACEBOOKOVÁ SKUPINA S MOJÍ PLNOU PODPOROU

V průběhu celého kurzu vám budu plně k dispozici v rámci facebookové skupiny, kde vám odpovím na jakékoli otázky a poskytnu potřebnou podporu, abyste kurzem mohli úspěšně projít.

obrázkové karty, vzdělávací materiál, anglický jazyk
kurz angličtiny pro děti
maňásek, songs, ELT

Praktické informace

Pro koho je kurz určen?

Anglicky s Billym je kurz angličtiny určený pro děti ve věku 3-6 let a jejich rodiče, kteří jsou jejich jazykovými průvodci. Předpokladem úspěšného zvládnutí kurzu je schopnost mámy nebo táty mluvit anglicky. Kurz je jedinečný v tom, že není cílený pouze na rozvoj angličtiny, ale rozvíjí všechny inteligence dítěte. Je tedy vhodný i pro děti v domácím vzdělávání nebo jako doplněk vzdělávací nabídky v MŠ. Více informací o tom, co všechno kurz pomáhá rozvíjet naleznete ZDE.

Kdy začínáme?

Kurz vám doručíme dle termínu objednávek 12. 8 do 31. 8. 2024 Začátek kurzu je 2. 9. 2024 a oficiální konec je 31. 1. 2025. Tempo kurzu si můžete přizpůsobit  svým potřebám, nicméně témata vychází z aktuálního dětí v přírodě nebo ve společnosti. 

Materiály

Všechny materiály jsou mnou malované a šité. V případě šitých pomůcek, můžou být výrobky mírně odlišné od fotografií. Kurz obsahuje malé části, proto není vhodný pro děti do 3 let. Všechny obrázkové karty a většina aktivit jsou tisknuté na tvrdý papír a poté zalaminovány.

Témata kurzu

– Billy’s Family
– Toys
– Colours of the Rainbow
– On the Farm
– Numbers
– Pancakes
– Autumn
– Autumn Garden


– Nature
– In the Kitchen
– St. Nicholas
– Christmas
– Winter
– Winter Animals
– Winter Clothes
– Fruits and Vegetables

– Billy’s Family
– Toys
– Colours of the Rainbow
– On the Farm
– Numbers
– Pancakes
– Autumn
– Autumn Garden
– Nature
– In the Kitchen
– St. Nicholas
– Christmas
– Winter
– Winter Animals
– Winter Clothes
– Fruits and Vegetables

Cena

Cena kurzu: 7 900,- + poštovné (Kurz zasíláme přes Zásikovnu.)

Hotově lze platit při případném osobním odběru zboží v Brně dle individuální domluvy.

Informace k provedení platby vám zašleme v rámci potvrzení objednávky.

Reference

Kurz anglicky s Billym využíváme s dcerou (3.5 roku) téměř každý den už půl roku – a obě nás moc baví! Kurz je postavený tak, že rozvíjí nejen jazykovou složku dítěte, ale i ty ostatní a proto má mnoho využití opakovaně! Dcerka se sama ptá, kdy už si můžeme povídat s maňáskem Billym a kdy už přinese své aktivity. Za půl roku se posunula natolik, že rozumí celým větám a sama začíná anglicky odpovídat a to vše nenuceně, formou hry. Jako rodič oceňuji i velmi dobře pochopitelný popis aktivit a přehledné uspořádání materiálů, takže příprava lekce trvá jen pár minut. S kurzem jsme moc spokojené a přejeme si, aby měl pokračování!

maminka Monika

Mohlo by vás ještě zajímat

Minimální úroveň anglického jazyka pro rodiče nebo učitele, kterou doporučujeme je úroveň B1-B2. Je potřeba nebát se mluvit. Je pro vás mluvení anglicky přirozené? Dokážete popsat, co zrovna děláte? Jaké předměty jsou kolem vás? To jsou důležité schopnosti, pro to, abyste dítě kurzem mohli úspěšně provádět. Zároveň však nemusíte používat gramaticky složité věty. Stačí mluvit jednoduše, ale správně. V kurzu jsou také uvedeny poznámky týkající se záludné slovní zásoby ke konkrétním aktivitám, případně si lze vždy dopomoci slovníkem. Každý týden je také připravena písnička nebo básnička, která je k dispozici v audio nebo video verzi, takže vaše dítě bude vystaveno i angličtině rodilého mluvčího.

Kurz je primárně připraven pro domácí použití. Nicméně téměř všechny aktivity lze použití ve třídě s více dětmi. Většina aktivit je zalaminovaných a připravených k opakovanému použití. Kurz lze velmi efektivně využít v rámci kroužku angličtiny nebo každodenního programu v MŠ. Usnadňuje spoustu práce s přípravou aktivit, je zábavný a přidává rozměr komplexního rozvoje dětí. Je tedy velmi vhodný i na doplnění center aktivit.

Jelikož kurz cílí na komplexní rozvoji dítěte a osvojení si angličtiny jako komunikačního prostředku, nikoli pouze na učení se nové slovní zásoby. Z toho důvodu je kurz vhodný nejen pro děti, které s angličtinou teprve začínají, ale i pro děti, které již nějaké základy znají.

Kurz je metodologicky promyšlen tak, aby rozvíjel u dětí kromě osvojování anglického jazyka také schopnost kriticky myslet a být kreativní. To jsou dle našeho přesvědčení v dnešní době jedny z nejdůležitějších cílů vzdělávání. Dle výzkumů lze tyto schopnosti u malých dětí rozvíjet, pokud aktivity, které dětem připravíme jsou soustředěné na rozvoj více než jednoho typu inteligence. Kurz je tedy plánován s využitím Teorii mnohočetné inteligence Howarda Gardnera. Pokud se chcete o této teorii dočíst více nebo vás zajímá více informací o tom, co všechno kurz pomáhá rozvíjet, přečtěte si náš podrobnější článek ZDE.

Určitě můžete! Dokonce to tak i doporučujeme. Anglicky s Billym je ozkoušeno právě v konceptu dvou rodin, které kurz dělají společně a některé jeho části probíhají dohromady. To se nám velmi osvědčilo. Zejména proto, že některé aktivity budou pro dětí větší zábava, pokud je realizujete se sourozencem nebo kamarádem. Zároveň, pokud chcete rozvíjet i interpersonální (mezilidskou) inteligenci, je parťák v tomto kurzu přímo nezbytný.   

Po skončení kurzu budeme mít vy i děti skvěle  našlápnuto k tomu, abyste na dítě začali mluvit anglicky v různých každodenních situacích. Pokud máte touhu začít na dítě mluvit plně nebo částečně v angličtině, začít po kurzu by pro vás nemělo být vůbec těžké. Zvolit můžete i variantu dalších chvilek s Billym, který děti motivuje mluvit. Takové chvilky mohou zahrnovat aktivity z kurzu nebo jakékoli další aktivity z každodenního života, tvoření, zpívání, hraní si apod. V neposlední řadě, můžete aktivity z kurzu využívat znovu a znovu i v dalších letech ať už pro stejné dítko,  sourozence nebo případně pro učení se dalšího jazyku.