Monika Palánová

Proč používat při anglických chvilkách předměty, které vás obklopují?

Když komunikujeme s malými dětmi v cizím jazyce, který je pro ně nový, můžeme využít toho, co je nejpřirozenější a nejjednodušší- použít předměty, které vás doma obklopují. Proč jde o tak efektivní metodu? Představím vám 5 důvodů, proč je dobré se dívat kolem sebe a při mluvení věci vzít do rukou nebo je dítku vypůjčit.

 

    1. Vizuální podpora: Reálné předměty poskytují vizuální podporu při učení nových slov a frází. Dětem pomáhají spojit slova s konkrétními objekty, což usnadňuje porozumění a zapamatování nových slov.

    1. Zlepšení porozumění: Přímý kontakt s předměty může posílit porozumění nových slov a jejich významů. Dítě si lépe pamatuje slova, která jsou spojena s konkrétními předměty prostřednictvím reálné zkušenosti než z obrázků.

    1. Podpora multitaskingu: Používání reálných předmětů umožňuje dětem současně vnímat, poslouchat a učit se. Tato interaktivní metoda podporuje rozvoj multitaskingu a zlepšuje schopnost dítěte soustředit se na více informací najednou.

    1. Zvýšení motivace: Fyzická manipulace s předměty může zvyšovat motivaci dítěte učit se novému jazyku a zároveň se stane zábavnou činností. 

    1. Rozvoj komunikačních dovedností: Používání reálných objektů podporuje rozvoj komunikačních dovedností dítěte v cizím jazyce. Dítě se učí komunikovat prostřednictvím konkrétních situací a interakcí s reálnými předměty.

Využití reálných objektů při komunikaci v cizím jazyce s malým dítětem nabízí řadu výhod a může být efektivním způsobem, jak podpořit jazykový rozvoj a porozumění. Tato interaktivní metoda kombinuje učení s hravostí a praktičností, což dětem může pomoci lépe porozumět a zapamatovat si nový jazyk. Vyzkoušejte ji také.

 

 

Zdroj obrázku: https://talkstar-assets.s3.amazonaws.com/production/playlists/playlist_162/bc94ee7b-10ee-4dd0-ad40-212559cb72f8/toys_1200x627.jpg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *